Obduratus

En serie destillat från PAX

       

Ibland föds bra saker även ur riktigt usla erfarenheter. OBDURATUS är en sådan.
PAX lanserar en unik serie destillerad öl som inte hade blivit till om saker fungerat som de ska.

Vår son Valdemar har gjort de målningar som pryder flaskorna. Det är också han som valt namnet.
Obduratus betyder ”härdad”.

Obduratus Dolor – destillerad Dexter, vår saison med ingefära och lime
Obduratus Ferrum – destillerad IPA, lagrad på Bourbonfat
Obduratus Libertas – destillerad IPA, lagrad på Mackmyrafat

Information om hur du beställer via Systembolagets privatimport finns här: Beställa Obduratus

Obduratus är en serie destillat som också berättar vår histora, en historia vi hittills inte sagt så mycket om. Att namnet Valdemar valde betyder härdad, antyder att den här historien inte är lika gullig och charmig som den om hittekatten.

Hösten 2017, när PAX just börjat producera öl i större skala, började Valdemar första klass. Vår livliga, nyfikna och snabbtänkta pojke hade längtat. Tyvärr visade det sig snabbt att det inte funkade. Inte alls. Det blev starten på ett skolhaveri som gradvis malt ner oss, vuxna som barn.

I samma veva började några av våra öl bete sig vildsint och skum(mig)t. Inte roligt. Bara besvärligt. Vi provade att destillera varsamt för att se om det kunde bli något. Destillaten blev stående på vårt lager i väntan på tid och kraft att göra något av dem. Åren gick.

Valdemar inte har fått den utbildning han har rätt till. Vi har gråtit, kämpat, bett om hjälp, sprungit på ett oändligt antal möten, förklarat, utbildat, lämnat, hämtat och gått sönder. Ändå lär sig Valdemar ständigt nya saker på egen hand. Han fortsätter överraska. Plötsligt började han måla. Bara sådär.

Att nu hålla de färdiga flaskorna, märkta med vår trettonårings konstverk, ger oss svindel. Vi är fortfarande trötta, slitna och sargade. Ändå är vi kvar. Vi är härdade.

Inget barn och inga familjer borde utsättas för skolhaveri av den omfattning vi levt med. År ut och år in. Vi har lärt oss mycket. Vi har utvecklats. Priset har varit alldeles för högt, men ändå.

Samtidigt. Om Sverige hade haft #enskolaförALLA hade vi haft ett mycket bättre läge, på så många plan.

Titta in igen för att ta del av vår berättelse eller följ oss på Facebook och Instagram. Det vi vill berätta är viktigt, på riktigt. Vi utlovar inget specifikt tempo eller förutsägbar frekvens, ni kommer att förstå varför.

Smakrika och härdade hälsningar
Calle, Marika, Valdemar och alla djuren

Vi använder kakor (cookies) för förbättrad funktionalitet och för att analysera användandet för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.  Läs mer om hur vi använder kakor.